Laatste nieuws

Volle Polle

Bezoekers

Vandaag15
Deze week102
Deze maand796
Totaal45097


Info

Volle Polle organiseert op 14 mei 2016 een geheel nieuw en uniek motorcross evenement: MX AIR TIME BECKUM. Een 1 tegen 1 motor race op een spectaculair circuit.

Kees de omroeper verzorgt de presentatie van het evenement, waardoor het niet zal ontbreken aan een enthousiaste menigte. ‘s middags zal er worden gestart met de trainingen om vervolgens ‘s avonds op een verlichte baan de wedstrijden te rijden.

Er zal een MX1 klasse zijn en een MX2 klasse. Na de wedstrijden is er een afterparty in de naastgelegen feesttent van de Pinksterfeesten Beckum m.m.v. Drive-inn Black-Light, Plork en de Aannemers en de Joekels.

Voor alle Autorodeo fans: Helaas waren wij dit jaar niet in de gelegenheid een Autorodeo te organiseren, maar wij hebben zeer zeker de intentie in 2017 weer een “ouderwetse” Volle Polle te organiseren met motorcross én Autorodeo!

Gas of ik druk oe dwars!

 

Hoe is Volle Polle ontstaan

Oet de olle deus!

Van oudsher was vereniging CSB (Cross Sport Beckum) elk jaar actief met het organiseren van een jaarlijks autocross evenement. Dit gebeurde toen nog onder de vlag van de Zomerfeesten Beckum.

Halverwege de jaren ‘90 werden de motorcrossers langzamerhand ook betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse autocross. Tijdens 1 van deze crossen, kwam iemand op een super idee: Als de baan er toch ligt voor de autocross, waarom de dag ervoor de baan niet gebruiken voor de Beckumse motorcrossers?

In 2004 scheidden de wegen van CSB en de Zomerfeesten Beckum. Overleg volgde; gaan we stoppen met de cross of gaan we alleen verder en geven we er een andere invulling aan? Dit is de geboorte geweest van Volle Polle.

In 2005 is de 1e Volle Polle georganiseerd met 1 dag motorcross en 1 dag autocross, in combinatie met een feestavond.

Belangrijk speerpunt van Volle Polle was niet alleen motorcrossen voor de Twentecup en autocrossen volgens de Knaf, maar ook regionale rijders en Beckumer rijders een kans bieden om te crossen door middel van de Knakworstklasse en de nachtcross.